Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@11:47:33 GMT

دعای روز هفتم ماه رمضان / یکی از بهترین توفیقات مؤمنان

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۸۳۳۶

دعای روز هفتم ماه رمضان / یکی از بهترین توفیقات مؤمنان

در آیات فراوانی از قرآن نسبت به پایبندی به «ذکر» خدا تأکید شده است. حداقل دو معنی را برای ذکر بر شمرده‌اند: ۱ـ ذکر زبانی ۲ـ یاد کردن و سومین معنا، قرب و محضریت خداست. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، در دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان سه درخواست کلی از خداوند متعال داریم: اول، یاری خواستن برای ادای روزه و قیام (عبادت)، دوم، دوری از بیهودگی و گناهان و سوم، روزی شدن ذکر دائمیِ خدا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دعا می‌خوانیم «اللهمّ اعنّی فیهِ علی صِیامِهِ و قیامِهِ و جَنّبنی فیهِ من هَفَواتِهِ وآثامِهِ و ارْزُقْنی فیهِ ذِکْرَکَ بِدوامِهِ بتوفیقِکَ یا هادیَ المُضِلّین؛ خدایا یاری کن مرا در این روز بر روزه گرفتن و قیام (عبادت) و دورم بدار در آن از بیهودگی و گناهان و روزیم کن در آن ذکرت را برای همیشه به توفیق خودت ای راهنمای گمراهان.»

در فراز سوم این دعا عبارت « ارْزُقْنی فیهِ ذِکْرَکَ بِدوامِهِ» از ارزش بسیار بالایی برخوردار است؛ چه اینکه در آیات فراوانی از قرآن نسبت به پایبندی به «ذکر» تأکید شده است. حداقل دو معنی را برای ذکر بر شمرده‌اند: 1ـ ذکر زبانی 2ـ یاد کردن. اما در اوج درجۀ معنایی ذکر، مفهومی به نام «قرب و محضریت» قرار دارد. انسان مؤمنی که خود را در محضر احساس کند، ناخودآگاه به یاد خدا است؛ در واقع تداوم یاد خدا برای انسان محضریت می‌آورد و مؤمنِ در محضر، سعی دارد نسبت به حریم خدا خشیت داشته باشد؛ یعنی هر عمل خطایی را از خود بروز ندهد.

این درجه از معنای ذکر را در آیات 10 و 11 سورۀ اعلی به وضوح می‌بینیم: «سَيَذَّكَّرُ مَنْ يَخْشى‏»، «وَ يَتَجَنَّبُهَا الْأَشْقَى». یعنی به زودی (به ذکر تو) متذکر می‌شود آنکه اهل خشیت است و آنکه شقاوت بیشتری دارد، از آن (ذکر) دور می‌شود. در این دو آیه «سَيَذَّكَّرُ» در مقابل «يَتَجَنَّبُهَا» قرار دارد و به اعتبار «تُعرفُ الأشیاء بِأضدادِها» که اشیاء با ضدشان شناخته می‌شوند، اگر «سَيَذَّكَّرُ» به معنای «قُرب» تا رسیدن به محضریت است، «يَتَجَنَّبُهَا» نیز به معنای دوری (از ذکر) است. از این جهت اهل خشیت آن عده از مؤمنانی هستند که به قدری در محضریت خدا قرار دارند که نسبت به آلودگی حریم خدا به خطا و گناهان «بیم» دارند؛ لذا عملی انجام نمی‌دهند که مخالف محضریت الهی باشد. لذا در این دعا دوام محضریت خدا در تمام طول ایام سال را می‌طلبیم که این خود بهترین توفیق خداوند است. 

شرح دعای روز ششم ماه رمضان / کسانی که خدا آنها را رها کرده است

انتهای‌پیام/  

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دعا ماه مبارک رمضان دعا ماه مبارک رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۸۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال از برنامه هفتم

نماینده نجف‌آباد در مجلس از حذف معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال دارای ۲ فرزند یا بیشتر از لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور خبر داد. - اخبار سیاسی -

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مصوبه مجلس درباره معافیت مشمولان بالای 35 سال دارای 2 فرزند یا بیشتر، گفت: در بهمن ماه سال گذشته و در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور ماده 102، بند ت، تبصره (1) نمایندگان مصوب کرده بودند که این گروه از  مشمولان از سربازی معاف شوند.

نامه به شورای نگهبان درباره معافیت مشمولان بالای 35 سال وی افزود: شورای نگهبان نسبت به این مصوبه ایراد گرفت و بنده در نامه‌ای به رئیس شورا خواستار بازنگری در نظر اعضا نسبت به این مصوبه مجلس شدم.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس بیان کرد: در جلسه روز گذشته مجلس و در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور، معافیت مشمولان دارای 2 فرزند و بیشتر و بالای 35 سال که با ایراد شورای نگهبان مواجه شده بود، از قانون برنامه هفتم حذف شد.

ابوترابی بیان کرد: در مجلس بعدی با ارائه یک طرح این موضوع را با کاهش سن یعنی مشمولان بالای 30 سال و دارای 3 فرزند یا بیشتر مجدد پیگیری خواهیم کرد.

بنابراین گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز هشتم بهمن ماه سال گذشته و درجریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور مصوب کرده بودند که در راستای سیاست‌های کلی جمعیت، مشمولان غایب و غیرغایب بالای 30 سال و دارای دو فرزند یا بیشتر از دوره ضرورت خدمت وظیفه عمومی معافند که این مصوبه اصلاح و مقرر شد مشمولان بالای 35 سال سن و دارای دو فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف شوند.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • دلیلی اصلی عدم حضور بهرام افشاری در پایتخت ۷ فاش شد
  • بهرام افشاری به این دلیل مهم در پایتخت ۷ حضور ندارد
  • حذف معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال از برنامه هفتم
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • مدیرعامل بانک ملی ایران با پیامی «روز کارگر» را تبریک گفت
  • شمس آذر با شکست پیکان موقتا در رده هفتم ایستاد
  • ایرادات «لایحه برنامه هفتم توسعه» رفع شد
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد